Nog even wachten op doorstart Bavaria Yachts

De geplande verkoop van Bavaria Yachts zoals oorspronkelijk aangekondigd tegen eind juli gaat niet door. Het duurt nog een paar weken om het verkoopproces na het faillissement van Bavaria met succes af te ronden. Bavaria onderhandelt met verschillende bieders. Voor september is de start gepland met een nieuwe eigenaar. Dit wist Dr. Tobias Brinkmann, de interim-directeur, te melden in een gesprek met het Duits online magazine Float.

Bijna alle bestellingen verwerkt

Nadat Bavaria Yachtbau drie maanden geleden failliet ging, is de werf in zelfbeheer op zoek naar een nieuwe eigenaar. De afgelopen drie maanden heeft de fabrikant talrijke bestellingen voor de start van het seizoen voltooid en een aantal nieuwe schepen kunnen leveren. Het doel was om het vertrouwen van de klanten en het dealerschap te behouden. Sinds de faling in april van dit jaar zijn er 120 boten afgeleverd. De reden van de financiële problemen van het al 40 jaar oude bedrijf is – behalve dat eerdere financiers zich terugtrokken – echter nog niet duidelijk. 

Lees het volledige interview met de interim-CEO van Bavaria in Float Magazine.

Foto: Mag Bavaria, hier op Boot Düsseldorf 2018, opnieuw dromen?