Belgisch Kampioenschap voor Europe en Finn in Oostende

Dit weekend (10 – 11 september 2016) organiseerde de Royal North Sea Yacht club in samenwerking met de TWINS het Open Belgisch Kampioenschap voor Europe en Finn. Het werd een streling voor het oog van de talrijke kijkers op het strand van Oostende, gewoon een ballet van zeiltjes op het water!

Oostende werd alvast het epicentrum van zwaardboten vorig weekend, met 45 deelnemende “Europe” bootjes en 31 “finn’s”.

Zaterdag werden 4 reeksen gevaren, na het eerste kruisrak ging aan de bovenboei de pompvlag omhoog om de hele dag te blijven staan bij een gemiddelde wind van ongeveer 15 knopen.

Het Comité onder leiding van Dirk Sledsens met boeien leggers als Cedric Soete, Tomi Neuman en Boudewijn Tanghe wist er nog twee reeksen uit te persen met wind van 7 tot 9 knopen, waarbij in de eerste reeks de baan na een windshift aan de bovenboei 30 graden gecorrigeerd werd met de c-vlag.

Bij de Finn klasse haalde Sebbe Godefroid na 12 jaar zijn Finn nog eens van stal en bewees 20 jaar na zijn zilveren plak van Atlanta nog steeds mee te kunnen aan de top door Belgisch kampioen te worden. Bij de Europe zette Stijn Van Hoye ook een opmerkelijke prestatie neer door voor de derde maal op rij de titel weg te kapen.

Saint Hubert du Bassin / Foto: Royal North Sea Yacht Club

Volledige uitslag: http://www.rnsyc.be/ostend/en/results.asp?jaar=2016