Welke boot moet ik kiezen?


Als je jouw zoektocht naar een nieuwe of tweedehands boot net bent gestart, kom je er al snel achter dat het aanbod groot is. Boten vind je in allerlei soorten, maten, uitvoeringen en worden onderverdeeld in verschillende prijsklassen.

Wie denkt dat je een dikke portemonnee moet hebben om een boot te kunnen kopen, heeft het mis. Toegegeven, je moet wel een spaarpotje hebben, maar een boot aanschaffen is echt niet alleen voor de allerrijksten weggelegd. Je vindt tegenwoordig ook hele mooie tweedehands sloepen, jachten, rubberboten, speedboten en consoleboten voor een aantrekkelijke prijs. Neem maar eens een kijkje op de website van Klopwatersport, dan zul je het snel genoeg zelf inzien. Enfin, in dit artikel delen we de meest populaire boten van dit moment. Benieuwd of jouw favoriete boot een plekje heeft verdient in ons rijtje? Lees dan snel verder!

Sportboten en rubberboten

Liefhebber van een sportieve lifestyle? Dan kan een sportboot of grand rubberboot iets voor jou zijn! Op deze boten zul je genoeg adrenaline ervaren, want deze boten zijn speciaal ontwikkeld om een ruige tijd te beleven op het water. Houd er rekening mee dat je wel in het bezit moet zijn van een klein vaarbewijs, als je een speedboot wilt kopen die kleiner is dan 15 meter en snelheden boven de 20 kilometer per uur kan halen. De prijs van een speedboot of grand rubberboot hangt van verschillende factoren af, maar de prijsrange verschilt van enkele duizenden euro’s tot honderdduizenden euro’s. Een alternatief kan gevonden worden in een consoleboot. Deze boot heeft een compact karakter, sportieve uitstraling en zijn in allerlei prijscategorieën verkrijgbaar.

Sloepen en tenders

De sloep, we kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Deze boot heeft een ontzettende sprint gemaakt wat betreft populariteit. Een mooi voorbeeld was vorig jaar, het jaar dat corona uitbrak. Sloepen en tenders gingen als zoete broodjes over de toonbank, en met name de recreatievoertuigen in de prijsklasse rond de €20.000 vonden gretig aftrek. Maar waarom is dit recreatievoertuig zo populair? Dat zit zo. Je kunt er meerdere mensen mee vervoeren, dus ook familie- vrienden en aanhang zijn welkom, en daarnaast zijn deze boten relatief gunstig geprijsd. Bovendien kun je met een sloep de meeste wateren verkennen, dus ook een tocht door de vele kanalen en grachten in Nederland behoort tot de mogelijkheden. Hou jij wel van een beetje actie en ben je liefhebber van sportief varen? Dan kun je beter op zoek gaan naar een sloep of tender met buitenboordmotor met bijvoorbeeld 40 pk.