Gelijke stand op gedwongen rustdag in 36ste America’s Cup

Het gaat hard tegen hard in de finale van de 36ste America’s Cup. Op de vierde wedstrijddag in Auckland, Australië staan Emirates Team New Zealand en Luna Rossa Prada Pirelli gelijk, met elk 3 gewonnen matchen. Het wedstrijd wordt beslist op basis van  de ‘best-of-13-serie’,  wie dus eerst 7 overwinningen boekt, mag de ‘auld mug’ mee naar huis nemen.

Op zondag 14 maart, de vierde dag van de 36e America’s Cup,was het Race Committee gedwongen om het racen stop te zetten vanwege het gebrek aan wind. Geen wind, geen race, zo eenvoudig is dat.

De voorspelling voor morgen, 15 maart en dag vijf van de wedstrijd is veelbelovend. Er wordt 10 tot 15 knopen wind verwacht. Het wordt dus een spannende dag voor zowel zeilers als toeschouwers. Wie gaat er het eerst in de fout, vragen de schippers zich af, want duidelijk is dat de beide teams aan mekaar gewaagd zijn.

Zoals van elke wedstrijddag is een uitgesponnen beeldverslag beschikbaar.