Seabreacher, fantasie op en onder water…

Soms ontmoet je op het internet vaartuigen waarvan je fantasie een beetje op hol slaat. De Seabreacher behoort tot deze categorie. In tegenstelling tot conventionele waterscooters die alleen op een tweedimensionaal vlak opereren, vaart de Seabreacher meer als een vliegtuig en kan volledig om drie assen wentelen… Springen, duiken en rondtollen en dat over 360°.

Het vaartuig is beschikbaar in verschillende stijlen, als haai-, orka- of dolfijnmodel. De acrylluifel en onderwaterpatrijspoorten geven piloot en passagier een zicht van bijna 360 graden terwijl ze met adembenemende snelheid door het water vliegen.

De besturing lijkt op deze van een sportvliegtuig met sticks en pedalen. Twee handsticks zijn verbonden met de zijvleugels en wanneer die naar voor geduwd worden, zuigen de vleugels het vaartuig onder water. Als men ze allebei terugtrekt, springt de Seabreacher ‘een gat in de lucht’.  En als men de ene stick naar voren duwt en de andere naar achteren trekt, rolt de boot overdwars.

De pedalen bewegen naar links en rechts (waardoor de straalpijp van de jetmotor naar links en rechts draait) en de boot om zijn horizontale as draait. De pedalen bewegen ook op en neer waardoor de straalpijp de boot extra lift of duikkracht geeft.

Een Rotax ACE 1500cc 4 takt motor van 230 pk zorgt voor de voortstuwing. De tweepersoons Seabreacher meet ongeveer 5 op 2 meter en weegt iets meer dan 650 kg. Het speeltuig wordt op bestelling gebouwd. Daarbij kan de klant zijn fantasie de vrije loop laten, stel dat hij nog andere watermonsters in gedachten heeft. Prijzen vanaf zo’n 80.000 dollar. Als dit je bankrekening niet finaal naar de diepte stuurt, vind je meer informatie op

 https://seabreacher.com/