Arksen Films, het avontuur is niet verloren:  Olly Hicks

Avontuur is niet voor altijd verloren; het staat gewoon even in de wachtrij. We kunnen nog steeds naar de uitgestrekte luchten, oceanen en horizonten kijken om te dromen van betere tijden. En om deze dromen te voeden presenteert Arksen Films een korte filmserie onder de titel ‘Origins’. Die geeft inzicht in de drijfveren van avonturiers met een passie voor de oceanen.

Bekijk hieronder de eerste ‘Origins’-film en lees meer over Olly’s andere avonturen.

Arksen is een bouwer van ‘Explorer Vessels’, schepen geschikt om op ontdekking uit te varen van 45 tot meer dan 100 voet lengte. Als eerste in hun filmreeks komt oceaanroeier Olly Hicks aan de beurt. Hij is de drijvende kracht achter de Arksen Foundation en Explorers ‘Club. Op basis van zijn uitgebreide achtergrond als ontdekker en zijn liefde voor de oceaan wil hij anderen inspireren om zelf een’ once in a lifetime’ reis te realiseren.

Olly Hicks was de jongste die ooit solo over de Atlantische Oceaan roeide, van de VS naar Engeland, waar hij voet aan wal zette na 124 dagen op zee. Hij stak ook als eerste roeiend de  Tasmanzee van Tasmanië naar Nieuw-Zeeland over, 96 dagen alleen strijdend op de beruchte wilde zuidelijke oceaan. Daarnaast heeft hij verschillende extreme kajakreizen onder de riemen, waaronder een 200 mijl lange oversteek van de Shetland-eilanden naar Noorwegen ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog Shetland Bus Operation.