BV’s van tv-programma ‘Over de Oceaan’ gespot

Half november gingen de opnames van start  van het  avontuurlijke Woestijnvisprogramma ‘Over de Oceaan’. Volgend jaar wordt dit programma uitgezonden op Vier. De bemanning bestaat uit 6 BV’s (bekende Vlamingen) die samen met de ervaren schipper Piet Smet de Atlantische Oceaan oversteken. Aan boord van een Oceanis 52 zetten Charlotte Vandermeersch (36), Otto-Jan Ham (40), Dominique Persoone (51), Jani Kazaltzis (40), Evi Hanssen (41) en Imke Courtois (31) zetten  vanuit Lanzarote koers naar Guadeloupe waar ze in de loop van december aankomen. Goed voor een tocht over de oceaan van zo’n 5.000 kilometer. Het programma kondigt zich zowel hilarisch als spannend aan. De bemanning heeft totaal geen ervaring met zeilen, laat staan met oceaanzeilen.

Maar in Lanzarotte werden de 6 BV’s, 4 cameramannen en 2 schippers gespot door de bemanning van het zeiljacht “Memanu’a”. Het gezinnetje bestaande uit “Captain Binky” (Bert), Stefanie (“Stef” of “Stefie”)en hun kinderen Roxie (7 jaar) en Lyam (8 jaar) en zij zijn sinds juni onderweg voor een “rondje Atlantic”.  
‘‘Wat een toeval”, onder deze zeer waarheidsgetrouwe titel brengen zij verslag uit van hun ontmoeting met de BV’s – oceaanzeilers in spe. De kids maken een tekening voor Otto Jan Ham en Evi Hanssen en zo wordt het ijs direct gebroken. Wanneer de ‘Duvel’-vlag wappert is iedereen welkome op de ‘koffie’…

De vlot geschreven en met leuke beelden gestoffeerde site van de “Temanu’a” is een plezier om te lezen. En de ontmoeting met de BV’s een hele ervaring. Zo krijgen ze van Dominique Persoone enkele blikken die hij thuis had voorbereid (waarvoor geen plek meer was) kado. Zo staat er voor de “Temanu’a”een kerstmenu op de oceaan op het programma van een topkok! Naarmate de dagen voorbij gaan en het vertrek dichter komt, worden de BV’s zenuwachtig. ,,Wat wil je?! Ik hoop dat ze dik worden betaald om 3 weken met 12 personen op 1 boot de zee op te gaan. Ze hebben allemaal geen zeilervaring”, zo legt Bert nog snel uit aan Imke en Charlotte wat ‘reven’ is. ,,Ze weten ook niet wat hen te wachten staat, zo denkt Dominique dat hij tijdens zijn pauze op het dek kan chillen…”

Het vervolg van het verhaal volgend jaar op uw tv-scherm op VIER, maar geniet nu al van de ontmoeting van Bert, Stefanie en de kids op hun voortreffelijke site: http://www.temanua-zeilt.be/

Foto top: Still uit het introductiefilmpje van het programma van Vier.

Foto midden: De BV’s voor de start van hun oceaan oversteek – Foto Temanu’a