Zwitserse fotograaf Loris von Siebenthal, winnaar Mirabaud Yacht Racing Image 2019

De  Zwitserse fotograaf Loris von Siebenthal is de winnaar van de Mirabaud Yacht Racing Image fotowedstrijd 2019. Niet minder dan 133 fotografen met 29 nationaliteiten namen deel aan de 10e editie van het evenement. De ingezonden foto’s illustreren het zeilseizoen van 2019 en benadrukken de buitengewone diversiteit van de sport, die regatta’s, junior zeilen, Olympische evenementen of ‘in-port’ regatta’s combineert met evenementen verspreid over de hele wereld.

De internationale jury koos voor jachtracefotograaf Loris von Siebenthal (SUI) en zijn foto genomen tijdens de Bol d’Or Mirabaud. Von Siebenthal, gevestigd in Genève, werkt sinds 2001 als zeil- en reclamefotograaf. Hij is regelmatig betrokken bij grote internationale evenementen, topklassen en teams. “De Mirabaud Yacht Racing Image-prijs is de absolute referentie voor zeilfotografen van over de hele wereld, en het is een grote eer om deze prijs van zo’n panel van professionals te ontvangen”, zei hij. “Wanneer we op het water zijn, is het onze taak om te anticiperen op visueel uitdagende situaties. Soms bieden de weersomstandigheden ons deze extra intensiteit. De paar seconden vóór de passage van dit stormachtige front op 15 juni waren een van die momenten van genade die we zijn door de jaren heen gezocht. ”

De Mirabaud Yacht Racing Image Award 2019 was weer ​​enorm populair, vooral op sociale netwerken. Ongeveer 18.000 stemmen werden geteld, terwijl de website meer dan 288.000 paginabezoeken registreerde. Rekening houdend met het delen op sociale netwerken, hebben miljoenen mensen de ingediende afbeeldingen bekeken.

Loris von Siebenthal is vanmiddag gevierd  op het Yacht Racing Forum in Bilbao, Spanje. Hij volgt de Portugese fotograaf Ricardo Pinto op, winnaar van de wedstrijd van vorig jaar. Von Siebenthal won voor Sharon Green (VS) en Ian Roman (GBR). Het leidende land is opnieuw Frankrijk, met vier fotografen in de Top 20, gevolgd door Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Martina Orsini (ITA) wint de Yacht Racing Forum-prijs, geselecteerd door de afgevaardigden van het Yacht Racing Forum. Tom Coehoorn (NED) verzamelde het grootste aantal stemmen op internet en wint de publieksprijs.

De winnende foto’s zijn beschikbaar voor de media: www.maxcomm-media.com

Foto boven: winnend beeld van Loris von Siebenthal (SUI).

Foto midden: publieksprijs voor  Tom Coehoorn (NL).

Foto onder: Martina Orsini (IT), Yacht Racing Forum-prijs

En verder een paar pareltjes van Roman Ian (UK), Sharon Green (US) en Sam Kurtul (UK)