Acht meest actieve eenheidsklassen van België op Belgian Boat Show

Zeilen in een open sportboot, nergens voel je het water zo intens. De acht meest actieve eenheidsklassen van België laten hun natste kanten zien op de 25ste editie van de Belgian Boat Show.

In de zeilsport begint alles bij de eenheidsklassen. Ook Evi Van Acker en Sebastien Godefroid begonnen als pril talent op heel jonge leeftijd te zeilen. De eenheidsklasseboten zijn sportief en zeilen niet zelden heel spectaculair. De voeling met de elementen is maximaal.

SailON en Optiteam verzamelden diverse eenheidsklassen die atief zijn in ons land op een stand van 200 m²: de Optimist, de Laser, de Finn (éénzitters) de Cadet, de Flying Junior, de Snipe, (tweezitters) de SB20 en de Draak (3- of 4-zitters, midzwaard- of kielboot).

Iedere klasse laat in zijn boot kijken en de zeilers zelf geven informatie over de klassewerking, de wedstrijden, trainingen, testdagen, contactgegevens etc.

Er zijn continu videoprojecties van wedstrijden en andere events. En je maakt nog kans om bootdemonstraties of plaatsen op boten te winnen ook.

Omkadering door SailON en Optiteam Antwerpen

SailON geeft trainingen aan beginnende wedstrijdzeilers en organiseert events die zoveel mogelijk zeilers actief op het water brengen. Hun actieterrein is het Antwerpse Galgenweel voor de leden van de Vezega-clubs.

Optiteam coördineert de stand en wil, met de nodige technische ondersteuning, het eenheidsklassezeilen verder promoten. Ze verdelen ook Rooster, eenheidsklasse zeilkleding en dito accessoires voor diverse sportboten.

De eenheidsklassen staan in hal 7 van de Belgian Boat Show – Flanders Expo, zaterdag 2 t. e. m. maandag 4 februari 2013 en vrijdag 8 t. e. m. zondag 10 februari 2013.