Pirelli 1900, nieuw vlaggenschip van Technorib

Niet minder dan 18,5 meter lang; 5 meter breed; 16 ton verplaatsing. .. Dit zijn de hoogtepunten van de nieuwe Pirelli 1900, een maxi-rib uit de stal van het in Lombardije gevestigde Technorib.

De grootste Pirelli ooit,  gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen, te beginnen met de met hars doordrenkte romp en de 100% carbon hardtop, ontworpen om het zwaartepunt te verlagen en de prestaties te verbeteren. In de machinekamer worden twee 800 HP MAN 16-motoren gecombineerd met Top System-transmissies. De Pirelli 1900 heeft een topontwerpsnelheid van 45 knopen, terwijl het te allen tijde gemakkelijk te hanteren is dankzij de joystick en het automatische trimsysteem, dat het varen met zowel hoge als lage snelheid vergemakkelijkt.

pirelli-1900_internals-dinette-3_lrDe nieuwe Pirelli 1900 is niet ontworpen om te racen, maar als een normale rib (‘rigid inflatable boat’ of stijve opblaasbare boot, met echte tubes  en de zeewaardigheid die deze vaartuigen garanderen. De romp is ontworpen om hoge prestaties te bieden zonder concessies te doen aan het comfort, en is daarom niet bijzonder smal, wat zich ook vertaalt in gastvrije interieurs met een hoogte van maximaal 2 meter.

pirelli-1900-by-tecnorib_low-res-9_lr

Een opvallende kenmerk is het ontwerp van de carbon hardtop, die zich naar achteren uitstrekt om de cockpit te beschermen. Over het geheel genomen geeft de vormgeving een idee van sportiviteit, maar ook van luxe en moderniteit. In tegenstelling tot de sportiviteit van de buitenkant, wordt het interieur gekenmerkt door een elegante, bijna huiselijke omgeving. Warme materialen zoals gebleekte houtsoorten worden afgewisseld met metallic-effectlakken in zachte, lichte kleuren. De basis lay-out beschikt over twee hutten, twee badkamers en kombuis. De dinette die kan worden omgevormd in een extra slaapplaats.

Zopas werd de officiële video van de Pirelli 1900 voorgesteld, knap beeldmateriaal dat ons eraan herinnert dat Pirelli oorspronkelijk in de bandensector actief is.