Greta Thunberg brengt ook milieuvriendelijk karakter van het zeilen onder de aandacht

New York City (28 augustus 2019) – Tiener klimaatactiviste Greta Thunberg kwam op 28 augustus aan in New York City na een tweeweekse zeiltocht over de Atlantische Oceaan aan boord van het high-tech racejacht Malizia II. Bij aankomst werd de zeilboot opgewacht door Torqeedo-aangedreven elektrische boten om de 60-ft zeilboot te helpen en te begeleiden naar zijn ligplaats in Manhattan.

Naast de aandacht voor de klimaatdoelstellingen brengt Greta ook het milieuvriendelijk karakter van het zeilen onder de aandacht door deze koolstofvrije transatlantische overtocht.

Torqeedo-aangedreven elektrische boten hielpen bij het loskoppelen en veilig de haven uit varen toen Malizia II op 14 augustus uit Plymouth, VK vertrok. Bij aankomst in New York zorgde Torqeedo opnieuw voor elektrische boten, waaronder twee tenders aangedreven door Deep Blue 50 kW buitenboordmotoren en een opblaasbaar havenondersteuningsschip, om te helpen bij het manoeuvreren door de drukke scheepvaartkanalen van New York Harbour en aanmeren in North Cove Marina in Lower Manhattan.

De Malizia II werd door de haven ook vergezeld van een kleine vloot zeilboten die de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties vertegenwoordigden. Supporters aan land en op het water heetten Greta welkom in de Verenigde Staten.