Long Island 29 Sportsman, met allure van ‘varende beachclub’

De innovatieve 29 Sportsman Open onderscheidt zich van de bestaande LongIsland modellen door de open spiegel en het extra grote zwemplateau. Hierdoor wordt er een optimale toegang tot het water gecreëerd en transformeert deze nieuwe LongIsland tot een varende beachclub, een trend die ook bij superjachten valt waar te nemen. Samen met de gebruikte materialen en kleurstelling geeft de open spiegel de LongIsland 29 Sportsman Open een ‘state of the art’ uitstraling zonder op de kenmerkende LongIsland eigenschappen in te leveren.

Innovaties

De 29 Sportsman Open zit vol met innovaties en is voorzien van de nieuwste technieken en materialen. Zo is het audiosysteem aan boord onzichtbaar gemonteerd en wordt de radio aangestuurd via bluetooth. Een Digital Sound Processor zorgt voor volledige controle over het geluid. Voor het opladen van de smartphones is er een bluetooth charge system geïnstalleerd en wordt gebruik gemaakt van Qi-technologie.

Een andere innovatie is het elektrisch te vergroten en verkleinen zonnedek op het achterschip van de 29 Sportsman Open. Het zonnedek kan zowel aan bak- als stuurboord elektrisch worden in- en uitgeklapt waardoor er aan beide zijden een doorloop naar het grote zwemplateau wordt gerealiseerd en opvarenden bij het aanleggen niet over het zonnedek heen hoeven te klauteren. Volledig uitgeklapt biedt het zonnedek een comfortabele plek om varend te loungen. Aangezien de open spiegel van de LongIsland 29 Sportsman Open uitnodigt om ‘water toys’ te gebruiken, is er een elektrische luchtcompressor achterin de boot gemonteerd. Hierdoor is het zeer eenvoudig om opblaasbare toys die door de boot getrokken kunnen worden zoals tubes en bananen, ‘vaarklaar’ te maken.