Contest 42CS zegeviert tijdens European Yacht of the Year awards

Contest Yachts heeft de prestigieuze European Yacht of the Year award gewonnen op de Boot Düsseldorf. De Contest 42CS zegevierde in de categorie Luxury Cruiser en het eerste motorjacht van de werf, de Contest 52MC, was genomineerd voor de European Power Boat of the Year awards.

De Contest 42CS is een nieuw semi – serie concept dat een breed scala aan potentiële eigenaren aantrekt. Naast belangstelling vanuit de ervaren zeilers, zijn ook jongere zeilers op zoek naar een zeiljacht dat aan hun eisen moet voldoen.
De Contest 42CS levert niet in op sportieve aspiraties en biedt de mogelijkheid comfortabel te zeilen met het gezin. Twee Contest 42CS modellen zijn reeds in gebruik genomen, nog drie zijn besteld.

De Contest 42CS is verkrijgbaar in drie verschillende exterieur varianten. De ’shorthanded’ versie heeft een centrale lier in de kuip tussen de twee stuurstanden, van waar het grootzeil kan worden bediend.
Optie twee is een ruime ‘cruising’ indeling, met de grootzeiloverloop op de opbouw. De grootzeilschoten lopen via een ‘german sheeting’ systeem naar de lieren in de kuip.
Ten derde, de ‘performance’ versie; hier is de grootzeiloverloop verzonken in de kuipvloer voor de stuurstanden, om zo de snelheid te maximaliseren met een optimale grootzeil trim.

Een breed scala aan interieur opties wordt aangeboden met drie verschillende mogelijkheden voor de indeling van het achterschip en voorschip en vijf varianten voor het midscheepse gedeelte van de boot. Er kan een keuze gemaakt worden voor vier of zes slaapplaatsen, verschillende opties voor de indeling en locatie van de kombuis, de grootte van de eigenaarshut en de hoeveelheid opslagruimte gereserveerd voor zeilen en dergelijke.
Deze opmerkelijke flexibiliteit, in combinatie met de ongeëvenaarde vacuümtechniek bouw en fijn gedetailleerde afwerking waar Contest om bekend staat, maken de Contest 42CS een heel bijzonder jacht.