Denis Van Weynbergh in de Vendée Globe 2020

Denis Van Weynbergh (50) zal eind volgend jaar de Vendée Globe zeilen. De zeilrace, een solo rond de wereld, zonder hulp en non-stop, vindt om de vier jaar plaats. Doorgaans haalt slechts de helft van de deelnemers de finish. De Vendée Globe wordt de ‘Everest van de zeeën’ genoemd en duurt tussen de 75 en 100 dagen. De Vendée Globe start in Les Sables d’Olonne en maakt een lange lus langs Afrika, rond Antarctica, vervolgens omhoog langs de kust van Zuid-Amerika waarna de terugtocht naar het startpunt volgt.

Tot op heden heeft geen enkele Belg deze race beëindigd. Als hij slaagt, wordt Denis de eerste die de finishlijn overschrijdt. Van Weynbergh zal zich de komende maanden voorbereiden en deelnemen aan verschillende races in Brazilië, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk (Bretagne). Denis kan al bogen op een indrukwekkend trackrecord van zo’n 60.000 nm.

Om zijn deelname te financieren creëerde Denis een origineel communicatieconcept: het EYESEA-project. Het doel is om 250 gepersonaliseerde irisfoto’s van sponsors te maken die samen een gigantische iris vormen op de zeilen van de boot tijdens de Vendée Globe.

De naam EYESEA is een woordspeling tussen “I see” en “Eye” en “Sea” (“oog” en “zee” in het Engels). Het doel is dat jouw ogen de wereld rond gaan door ze een venster op de wereld te bieden.

De deelnemers vertrekken op 8 november 2020 in de Franse badplaats Les Sables d’Olonne.

http://eyesea.be/Le_projet