Olympisch trio op weg naar Londen

Evi Van Acker, Sigrid Rondelez en Wannes Van Laer verdedigen de Belgische driekleur op de Olympische Spelen in de zeildisciplines Laser Radiaal (eenzitter dames), RS:X (windsurfen dames) en Laser (eenzitter heren).

 

 

 

 

Laser Radial – Evi van Acker & coach Wil Van Bladel

Wie is Evi van Acker?

Voor Evi telt de inzet! Ze hoopt dat ze na de Spelen 2012 kan zeggen dat ze het onderste uit de kan gehaald heeft ongeacht het resultaat. En toch is de ambitie de medaille en dan liefst die met de mooiste kleur. Als het kriebelt, moet je zeilen!

De drive om naar de Spelen te gaan zit diep van binnen. Het is een soort automatische motor die gedreven wordt door de passie voor je sport. Je wilt zo graag en je hebt er alles voor over. De drive zorgt ervoor dat je kunt blijven doorgaan ook al heb je het moeilijk.

De drive is zo groot dat je steeds meer wil, steeds harder wil gaan, steeds slimmer wil varen. “Ik vaar een goede wedstrijd als ik over de finish kom en het gevoel heb dat ik niks heb laten liggen” zegt ze.

De return draait om een goed gevoel, vaak een medaille maar vooral een heleboel

onvergetelijke en mooie momenten.

Evi kijkt uit naar de start van iedere race, naar alle stukken van het parcours zowel met tegen als meewind en het gevecht met de stroom. “Ik ga uitsluitend om te racen en met al de rest ga ik me niet bezig houden.

• Boot: Laser Radial

• Geboortedatum: 23 september 1985

• Woonplaats: Zaffelare, België

• Opleiding:

o Humaniora: Latijn – Wetenschappen, Sint-Barbara College, Gent

o Universitaire Opleiding: Bachelor Scheikunde, Amsterdam 2006 en Master Bio-ingenieurswetenschappen Levenmiddelenwetenschappen en voeding, Gent 2013

• Club: Royal Belgian Sailing Club (RBSC)

• World Rankings: 1

• Doel: Olympisch goud!

 RS:X Windsurfen – Sigrid Rondelez & coach Casper Bouman

 Wie is Sigrid Rondelez?

Na 2 jaar stil te liggen, door de geboorte van haar dochter, hervatte Sigrid begin 2011 de trainingen op de Olympische RS:X plank. In een pre-Olympisch jaar een comeback maken is geen sinecure!

Toch slaagde Sigrid er in geen tijd in de aansluiting met de internationale top te maken. Haar 10de plaats op de Worldcup te Kiel, samen met haar 18de landenplaats op het WK te Perth in december, zorgde ervoor dat ze haar Olympisch ticket binnen heeft. Ze gaat voluit voor een top 10 plaats op het Olympische water te Weymouth.

• Sporttak: Windsurfen -RSX

• Geboortedatum: 17 maart 1971

• Opleiding: Bio-ingenieur

• Club: Side Shore Surfers De Panne

  

Laser Standaard – Wannes Van Laer & coach Alp Alpagut

 Wie is Wannes Van Laer?

Wannes zat al in een boot vooraleer hij kon stappen. Vanaf dat het mogelijk was hield hij zelf het roer van een optimist vast. Vanaf zijn zesde is de liefde en de passie voor het zeilen dagelijks blijven groeien. Hij laat geen minuut onbenut om te gaan zeilen.

De laatste drie jaren van zijn humaniora-opleiding volgde hij in de topsportschool van Mortsel. Gedurende zijn hogere studies heeft hij ook zoveel mogelijk gezeild, minder intensief weliswaar, maar de dag dat hij zijn diploma behaalde (juni 2009) besliste hij om fulltime te gaan zeilen.

Hij heeft het grootste deel van zijn Olympische campagne zelf georganiseerd en gefinancierd.

Ruggensteun

Sinds einde 2010 wordt hij goed geholpen door de Fédération Francophone du Yachting Belge en ook door de Bruxelles Royal Yacht Club en de Fédération Wallonie-Bruxelles.

De Région Bruxelles capitale – Brussels Hoodstedelijk Gewest bood hem een topsportercontract aan en dat geeft hem het vertrouwen in zijn sportieve toekomst.

 Het is de eerste deelname aan de Olympische Spelen voor Wannes. Hij heeft een groot potentieel en is fysisch heel sterk. Wannes heeft een enorme wilskracht en met het motto ‘opgeven is geen optie’ gaat hij elke dag tot het uiterste. De concurrentie in de Laserklasse is niet mals, maar Wannes is er volledig klaar voor en kijkt ongelofelijk hard uit naar zijn eerste Olympische Spelen.

• Sporttak: Laser Standard

• Geboortedatum: 5 maart 1985

• Opleiding: Bachelor Bedrijfsmanagement

• Club: Bruxelles Royal Yacht Club (BRYC)