Stars & Stripes Team USA wordt 5e uitdager van 36e America’s Cup

Het Royal New Zealand Yacht Squadron bevestigde dar een vijfde uitdager is geaccepteerd voor de 36e America’s Cup. De Long Beach Yacht Club is, een andere historische en internationaal gerespecteerde jachtclub,  wordt vertegenwoordigd door ‘Stars & Stripes Team USA’.

Dat brengt  het aantal ‘Challengers’ dat in 2021 in Auckland zal racen op vijf, met Defender Emirates Team New Zealand alszesde team. Stars & Stripes Team USA is de tweede Amerikaanse uitdager American Magic naast de Challenger of Record Luna Rossa (ITA), INEOS Team UK (GBR) en Malta Altus Challenge (MLT).

Aan het hoofd van het ontwerpteam staat JB Braun die deel uitmaakte van Oracle Team USA in 2013 en 2017.

Stars & Stripes Team USA is al begonnen met het bouwen van hun AC75-racejacht in Michigan, een bouwproces dat werd versneld door een ontwerp- en technologiepakket dat was gekocht bij Emirates Team New Zealand.

De goedkeuring van de Long Beach Yacht Club (Stars & Stripes) komt een week na de inzending van de Royal Malta Yacht Club (Malta Altus Challenge).