36e America’s Cup met Prada Cup als ‘Challenger Selection Series’

De America’s Cup is de oudste trofee  en wordt erkend als het hoogtepunt in de zeilsport. In aanloop naar de America’s Cup Match, zijn er de America’s Cup World Series  in 2019 – 2020, de Christmas Race en de Challenger Selections Series – de Prada Cup – begin 2021, om het team te bepalen dat de Defender, Emirates Team New Zealand, zal uitdagen in de America’s Cup Match die zal plaatsvinden van 6-21 maart 2021 in Auckland.

Prada Cup

De Prada Cup – de Challenger Selection Series voor de 36th America’s Cup – zal plaatsvinden in Auckland (NZ) in januari-februari 2021. De round robin-reeks zal bepalen welk team zal strijden tegen de verdediger, Emirates New Zealand in de America’s Cup Match van 6-21 maart 2021.

 Het concept van een Challenger Selection Series stamt uit 1970, toen voor het eerst in de geschiedenis van de America’s Cup meer dan één internationale Challenger streed om tegen de verdediger te racen voor de felbegeerde trofee. Georganiseerd door de Challenger of Record, is de Prada Cup de laatste stap op weg naar de America’s Cup.