HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction

HiswaSypAfficheHet HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction dat HISWA Vereniging tweejaarlijks organiseert tijdens de Marine Equipment Trade Show (METS) in Amsterdam RAI is ook dit jaar weer interessant voor een brede doelgroep. Jachtbouwers, technici, jachtontwerpers en jachtarchitecten worden op 17 en 18 november bijgepraat over de nieuwste bevindingen op het gebied van zowel grote als kleine motor- en zeiljachten.

Gerenommeerde universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven uit de hele wereld delen tijdens het symposium hun kennis over actuele onderwerpen. Aan de orde komen bijvoorbeeld trillingen in grote rompen, constructief lijmen, ontwerpoptimalisatie voor kleine jachten en de voor-de-windse prestaties van America’s Cup zeiljachten. Ook eisen van eigenaren komen aan bod. Zij wensen steeds vaker veel ruimte en licht. Dat stelt interieurbouwers voor de uitdaging veel glas toe te passen. Construeren met glas in een maritieme omgeving is innovatief en zet ontwerpers, constructeurs, bouwers en regelgevers op scherp.

Historie

Het HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction heeft een rijke historie. Dit jaar wordt de 23e editie gehouden. Het kent een uitgebreid programma waarin ontwikkelingen en inzichten op het gebied van het ontwerp en bouw van jachten centraal staan. Gerenommeerde universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven uit de hele wereld delen hun bevindingen met de markt.
Het symposium is een initiatief van HISWA Vereniging, TU Delft en Amsterdam RAI en wordt ondersteund door MARIN, DAMEN, Royal Huisman Shipyard en FEADSHIP.

Het tweejaarlijkse symposium werd voor het eerst georganiseerd in 1967. Het programma is bedoeld voor (inter)nationale jachtbouwers, jachtarchitecten en (R&D) technici. Studenten met belangstelling voor de jachtbouwindustrie zijn ook welkom.

Meer informatie www.hiswasymposium.com