Intelligent dodemanskoord

Lifecord is een intelligent dodemanskoord, voorzien van speciale techniek voor extra veiligheid. Het dodemanskoord is bedoeld om een verbinding te vormen tussen de bestuurder van een snelle motorboot en de dodemansknop van de motor. Het vervangt daarbij uw huidige dodemankoord.
Mocht de bestuurder overboord vallen of op een andere manier van de besturing van het schip weg raken, dan trekt het koordje de knop om en stopt de motor.

Lifecord is daarbij uitgerust met speciaal ontwikkelde sensor-technologie, die een hoor- en zichtbaar alarm afgeeft mocht de bestuurder het koord niet op de juiste manier dragen, vergelijkbaar met het alarm in auto’s wanneer de gordel niet wordt gedragen.

Lifecord is ergonomisch ontworpen voor optimaal draaggemak en kan om een arm of been worden aangebracht, ofwel middels een speciale clip aan het reddingsvest worden bevestigd. De behuizing is van slagvast kunststof en volledig IP 67 waterdicht.
Lifecord wordt geleverd inclusief batterij, incusief een complete set van 7 adapters, om het koord met alle verschillende typen motoren te verbinden, samen met een nylon foedraal en handleiding. Bovendien is Lifecord het eerste en enige dodemanskoord met LLOYDS goedkeuring.

Meer informatie: www.belship.nl