Motosurf vindt weg naar Benelux

Surf4u2 lanceerde vandaag motosurf, een nieuwe spectaculaire watersport in de Benelux. Motosurf is een combinatie van watersport en motorsport. Miriam Cobbaert, zaakvoerster van Surf4u2, wisselt haar maatpak in voor een wetsuit om een spectaculaire vorm van surfen te promoten. De plank is draagbaar en dankzij een ingebouwde motor kan je over het vlakke water scheuren. En blijkbaar kan iedereen het leren.

Na een carrière van dertig jaar als business developer in de life sciences besloot Cobbaert haar leven een nieuwe wending te geven. ‘Ik vond het hoog tijd om mijn droom na te jagen’, zegt de Kontichse die opgroeide in Gent. ‘Als kind was ik al gebeten door het windsurfen, ik spendeerde samen met mijn broers vele uren op de windsurfplank en gaf ook les in Heusden en Knokke-Heist. Ik leerde vorig jaar motosurf kennen en het bleek niet te bestaan in de Benelux. Ik heb toen de beslissing genomen om ervoor te gaan. Ik besef wel dat ik een enorm risico neem met de lancering van een compleet nieuwe sport, maar het is wat ik wil doen en ik ben overtuigd van het potentieel van deze sport.’

motorsurf_7t9a0112-edit_lr

De motosurfboards zijn hoogtechnologische draagbare machines. In de plank zit een motortje die de surfer door de golven of over het vlakke water jaagt. ‘De sport bestaat eigenlijk al sinds de jaren vijftig maar is pas sinds 2013 echt gecommercialiseerd. Deze nieuwe sport wordt al beoefend in enkele warme oorden zoals Cancun, Dubai en Benidorm. Er is ook een wereldbeker Motosurf die heel de wereld rond reist, over drie weken vindt trouwens een manche plaats in Londen’, zegt Cobbaert.

Het grote voordeel van motosurf is dat iedereen het kan leren. Naast een toegankelijk board bestaat er ook een snelle wedstrijdmotosurfplank die tot 80 km/u kan halen. ‘Mensen die bedreven zijn met een board – snow-, wake-, surf- of skateboard – zijn er meteen mee weg. Maar ook zonder ervaring is motosurf een unieke beleving. Knielend en liggend motosurfen: plezier verzekerd.’ Je kan golven bedwingen op zee maar ook op stil water in een meer of op de vaart kan je perfect terecht. De boards wegen slechts 18kg en je kan ze dus makkelijk optillen en in een zak op je rug dragen.

Surf4u2 zal ook elk jaar een goed doel steunen, 1% van de winst zal dit jaar naar Bednet gaan. Bednet garandeert met synchroon internetonderwijs het recht op onderwijs voor zieke kinderen in Nederlandstalige scholen in Vlaanderen en Brussel. Benieuwd of een startup in het eerste jaar al winst maakt, anders gaat de bescheiden steun voor Bednet de mist in.

Surf4u2 begint met de verhuur van de boards en al het benodigde materiaal op verschillende waterlocaties zowel aan zee als op de binnenwateren.

Meer info op: www.surf4u2.be