Deltaweekend vanuit Colijnsplaat

Havencapaciteit tijdelijk uitgebreid

De 51e editie van het Deltaweekend zal dit jaar vanuit de haven van Colijnsplaat worden gevaren in het weekend van 23 tot en met 25 juni. Drie dagen lang wordt er op de Oosterschelde gestreden om het Zeeuws zeilkampioenschap. Er wordt in meerdere klassen en categorieën gevaren op verschillende banen, zowel westelijk als oostelijk van de Zeelandbrug. De burgemeester van Noord-Beveland, mevrouw drs. G.L. (Loes) Meeuwisse, opent het evenement op vrijdag 23 juni om 17.00 uur.

Het Deltaweekend is het grootste en oudste meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse Delta en heeft een rijke historie. Afwisselend worden de wedstrijden vanuit Zierikzee en Colijnsplaat georganiseerd. Na afloop van de wedstrijden is er ‘s avonds een feestelijk walprogramma met veel vertier, muziek en gezelligheid. Het walprogramma is ook toegankelijk voor niet-deelnemers.

Met het oog op de komst van een groot aantal deelnemende zeiljachten, wordt de haven van Colijnsplaat tijdelijk uitgebreid door middel van extra drijvende steigers. Hierdoor kunnen de zeilers elkaar ook buiten de wedstrijden nog eens van dichtbij ontmoeten om na te praten.

Zeeuwse Kampioenschappen

De Deltaweekendwedstrijden hebben een landelijke uitstraling met deelnemers uit heel Nederland en België. Er wordt in meerdere officiële wedstrijdklassen gevaren waaronder de zogeheten ORC en IRC klassen.

De meer klassieke ronde- en platbodemjachten varen in hun eigen klassen.

Voor de officiële ORC klassen wordt gestreden voor de Zeeuwse Kampioenschappen.

Ook deelnemers die geen officiële klassenregistratie hebben komen volop aan hun trekken. Voor hen worden aparte wedstrijden in het programma opgenomen, de Deltaweekend Cruiser Cup.

foto: © Anusjka Martens, Fotografie Objectivo