Nieuw nummer Bootmagazine november / december 2018

In het nieuwe nummer leest u onder meer:

Bretagne Sailing Valley

Het economisch gewicht van competitiezeilen. Hoe dat lichtjes gestoorde oceaanracen een hele regio industrieel weer op de kaart zet, komt in de buurt van een mirakel. De Franse regio Bretagne is hier wonderwel in geslaagd. Het eerste deel van onze ‘speed dates’ met de lokale industrie en haar ondernemers die leven bij de gratie van races als Mini-Transat en Route du Rhum.

Ontdekking van het “Bassin d’Arcachon”

Machtige duinen, zandbanken en verlaten eilanden, hutten op palen, geheime ankerplaatsen en bucolisch riviertjes… het Bassin van Arcachon is een beetje van dat alles.
We gingen op ontdekking aan boord van een gloednieuwe TES 246 Versus, met ophaalbare kiel en perfect droogvallend.boot Düsseldorf ‘uitverkocht’ voor 50ste verjaardag

Interview: Jonas Gerckens in Route du Rhum wil resultaat van Kleinjans verbeteren

Jonas Gerckens staat aan de start van de 11de editie van de Route du Rhum – Destination Guadeloupe, een solo zeilrace vanuit Saint-Malo in Frankrijk naar Point-à-Pitre op Guadeloupe, goed voor meer dan 3.500 mijl. Meteen een jongensdroom die uitkomt voor de 38-jarige zeiler uit Luik die geboren werd onder het sterrenteken van de Waterman.

En verder…

Werf: Pogo Structures, van mini’s en snelle cruisers

Motorboot Loxo 32

Vaarvakantie in het land van de Loire

Watersportnieuws.be

Antwerp Race 2018, gestage wind en veel zon

Te koop in de krantenwinkel of… Neem een abonnement!