Jeugddroom Jonas Gerckens wordt waar!

Op 4 november gaat de legendarische trans-Atlantische solo zeilwedstrijd, Route Du Rhum, van start. Deze vierjaarlijkse wedstrijd vertrekt vanuit Saint-Malo en eindigt in Pointe-à-Pitre in Guadeloupe. Dit jaar blaast de race 40 kaarsjes uit. 2018 is niet alleen een feestelijk jaar voor de wedstrijd, het is ook de eerste editie waaraan de 38-jarige Belg, Jonas Gerckens, deelneemt.

Het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt voor de Luikse zeiler. Zijn eerste twee levensjaren bracht Jonas door op de zeilboot van zijn ouders. Op het dek leerde hij zijn eerste stapjes zetten. Acht edities lang keek Jonas van aan de zijlijn toe naar de start van de Route du Rhum. Nu komt hij, als enige Belg, voor het eerst zelf aan de startlinie te staan in zijn Volvo Class40.

Een droom die volgens hem niet mogelijk zou geweest zijn zonder zijn sponsor Volvo. Jarenlang heeft Jonas gezocht naar een sponsor die mee zijn droom wilde waarmaken. Want in de zeilsport is talentontwikkeling, doorstromen naar een hogere klasses en investeren in materiaal niet mogelijk zonder budget en/of sponsor. Uiteindelijk, toen de moed hem bijna in de schoenen was gezonken, contacteerde Volvo Jonas zelf in 2016. De autofabrikant bood hem aan om samen de woelige wateren te bezeilen. Dit stelde Jonas in staat om zijn jeugddroom te verwezenlijken: deelnemen aan de Route du Rhum! Op 4 november komt Jonas aan de start in de Class40.

In de nieuwe editie van Bootmagazine leest u een uitgebreid interview met Jonas Gerckens waarin hij onomwonden vertelt over zijn budget en zijn ambities. Beter doen dan Michel Kleinjans, die werd vier jaar geleden 14de… 

Bootmagazine is vanaf volgende week te koop in de krantenwinkel. Of neem een abonnement.

Wij volgen de wedstrijd en de prestaties van Jonas Gerckens op de voet. Voor een actuele stand van zaken kan u terecht op onze website:  www.bootmagazine.be

Een live tracking vindt je op: www.routedurhum.com