Positief bilan voor 10th International Multihull Show in La Grande Motte

De 10de International Multihull Show in La Grande Motte (Hérault),  Frankrijk beleefde een geweldige jubileumeditie.  Opgericht in 2010 in Lorient, verhuisde dit evenement voor cruising multihulls, zowel zeil- als motorcatamarans, naar La Grande Motte aan de Middellandse Zee. Deze laatste editie bevestigde de stijgende interesse in dit segment en de scheepsbouwers mochten een uiteenlopend internationaal publiek verwelkomen dat ook tekende voor het gros van de orders. De multihull-industrie werkt stevig door en de orderboeken zijn goed gevuld, vaak met lange wachttijden tot gevolg.

Meer dan zestig multihulls waren te zien op de beurs, blijkbaar een nieuw record, die 14.000 bezoekers oer de steigers kreeg. De diversiteit en kwantiteit van catamarans en trimarans bevestigen het enthousiasme voor deze nieuwe manier van zeilen; de woonvertrekken, het comfort van het zeilen en de geringe diepgang van deze boten zijn de grote voordelen van dit type schip en bootliefhebbers hebben dat begrepen.

De data voor 2020 zijn vastgelegd van 15 tot 19 april.

Prachtige drone-opnames geven een mooi beeld van dit evenement.