Drinkfles ten voordele van Sea First

LogoSeaFirstKlean Kanteen ontwerpt een unieke drinkfles ten voordele van Sea First. Per verkochte fles gaat er €15 naar deze non-profit organisatie ter behoud van onze oceanen. Het bedrijf gaat voluit voor een schone planeet, dat merk je onder andere aan de bewust gekozen materialen waaruit de drinkflessen zijn gemaakt. Het merk dat hervulbare drinkflessen uit roestvrij staal produceert, staat daarom al langer gekend als duurzaam en milieubewust drinkflessenmerk dat een volwaardig alternatief wil bieden voor het gebruik van plastic. De hervulbare roestvrij stalen drinkflessen kunnen dan ook een leven lang hergebruikt worden. Éénmalige flesjes en bekers in wegwerpplastic kopen, behoort daardoor tot het verleden. Een missie die Klean Kanteen deelt met de non-profit organisatie Sea First.

Klean_SmallOnze consumptiemaatschappij en voorliefde voor plastic heeft er helaas voor gezorgd dat onze oceanen maar liefst vijf plastic “soepen” kennen, waaronder het plastic eiland in de Stille Oceaan dat twee keer zo groot is als Texas. Maar ook dichterbij, in de Noordzee, drijft zoveel plastic dat bijna alle Noordse stormvogels dit schadelijk afval eten. Plastic vergaat niet, maar vermomt zich als plankton en dient als schijnvoedsel voor vogels, walvissen, en andere zeedieren. Deze plastic “soep” volledig opruimen is helaas onmogelijk, maar Klean Kanteen en Sea First geloven er rotsvast in dat we er wel gezamenlijk voor kunnen zorgen dat er geen plastic afval meer in zee terecht komt. Vooral het gebruik van wegwerpflesjes en plastic zakjes voor éénmalig gebruik zouden grote vervuilers van de oceanen zijn.

Het motto: Weg met wegwerp. Maak het verschil!

Het is de grote droom van Klean Kanteen en non-profit organisatie Sea First om de wegwerpverpakkingen uit de wereld te bannen. Daarom ontwikkelde Klean Kanteen samen met de Antwerpse Graphic Designer Alexander Tolaro een unieke drinkfles. De felblauwe golven op de glanzende zwarte fles verwijzen naar onze “blauwe” zee en wondermooie blauwe wereld.

Deze limited edition drinkfles wordt momenteel exclusief verkocht bij AS Adventure die een deel van de opbrengst, zo’n 15 euro PER fles, aan Sea First zal schenken. Met de opbrengst zal de stichting investeren in nieuw lesmateriaal voor de workshop “Plastic Soup” waardoor een nog grotere doelgroep aangeboord zal worden. Aan de hand van deze educatieve voorlichtingscampagne bereikt Sea First nu al een paar duizend leerlingen en studenten die daardoor meer leren over het belang van een gezonde zee, de bedreigingen van plastic in onze zeeën, en de mogelijke oplossingen die zij zelf in het dagelijkse leven kunnen toepassen.

Advies verkoopprijs, € 21,95 (27oz / 800ml)

Vanaf heden beschikbaar bij AS Adventure, zo lang de voorraad strekt.