27e Walvissloepenrace Oostende

– Op zaterdag 19 augustus 2023 werd voor de 27ste keer de Walvissloepenrace voor bedrijven georganiseerd door roeiclub KRNSO (Koninklijke Roei & Nautische Sport Oostende vzw).

Er werd geroeid met 5 man aan de riemen en 1 stuurman over een afstand van 200 meter met draaipunt. Deze edetie werd geroeid in een stevige wind, waardoor het vooral in de terugkeer zwoegen was. Een pluspunt: de zon was weer van de partij!

De Patio – © Walvissloepenrace

In open categorie won dit jaar De Patio. Zij wonnen de finale tegen de winnaars van 2022, Lithobeton 1. De Patio kreeg de nieuwe wisseltrofee “De Sloep” (de vorige werd in 2022 definitief gewonnen door Lithobeton). 3e werd Verhelst Group 3.

Billy’s Whisky Barrel D – © Walvisloepenrace

Bij de dames was er dit jaar een record-bezetting met niet minder dan 7 ploegen! Na een zeer spannende finale won terug Billy’s Whisky Barrel D met slechte 30 hondersten seconde voorsprong op Sitca Belgium D. Na 3 overwinningen neem Billy’s Whisky Barrel D de wisselbeker “De Golf” nu definitief mee naar huis. 3e werd Lithobeton D.

De snelste tijd van de dag werd neergezet door de Patio met 1:59,84!

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding
Female Fury van Haven Oostende – © Port Oostende

Ook Port Oostende en haar dochteronderneming MultiTech NV waren aanwezig met teams van sterke roeiers, met voor het eerst een volledig vrouwenteam: Female Fury! Dit vrouwenteam sleepte meteen -ex aequo- de trofee voor ‘Meest beloftevolle beginners’ in de wacht. Ook het mannenteam leverde een prachtprestatie. Proficiat aan alle deelnemers!

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding
De roeiteams van Haven Oostende
met rechts CEO Dirk Declerck – © Port Oostende