Emma Plasschaert wint brons in Japan

Op het toekomstige Olympische vaarwater heeft Emma Plasschaert deze ochtend brons gewonnen in de Laser Radial! Afgelopen week ging in Enoshima, Japan, de eerste World Cup van het 2019 seizoen door. Na de tyfoon van begin september was het stilte na de storm in Japan. In de Laser Radial klasse konden ze donderdag en vrijdag niet zeilen doordat er te weinig wind was en ook vandaag werden de races uitgesteld tot er voldoende wind was.


Nadat de Laser Radial klasse zaterdag drie races konden varen, steeg Emma naar de derde plaats met drie punten voorsprong op de Britse Hannah Snellgrove en met twee punten achterstand op de Zweedse Josefin Olsson. De Nederlandse Marit Bouwmeester was door haar voorsprong al zeker van haar gouden medaille.

Net voor de start van haar medaille race kreeg Emma een penalty van de jury, hierdoor moest ze een strafrondje van 360° varen, en startte Emma met een achterstand op haar concurrentes. Met de lichte wind was het beslissend om de “juiste” kant van het parcours te kiezen, om zo te kunnen profiteren van de gunstige windshifts. Gedurende de race wist Emma haar achterstand in te halen en zich geleidelijk aan naar voor te knokken, voor de Britse Hannah Snellgrove die nog kans maakte op brons.
Het laatste deel van de race kon Emma nog enkele plaatsen opschuiven naar de vierde plek en hield zo haar Britse concurrente op afstand. Uiteindelijk veranderde er niets aan de top-3. Het goud gaat naar de Nederlandse Marit Bouwmeester, gevolgd door de Zweedse Josefin Olsson en Emma Plasschaert mag de bronzen medaille mee naar huis nemen. Zo wint onze wereldkampioene haar vijfde medaille in 2018 en is dit eveneens haar eerste medaille van het Wereldbekerseizoen 2019.

De eindstand van de Belgische zeilers:

Laser Radial:
Emma Plasschaert: 3de
Maité Carlier: 40ste

49er:
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 23ste
Laser Standard:Wannes Van Laer: 21ste
William De Smet: 28ste

Nacra 17:
Isaura Maenhaut en Levi Slap: 19de
Jan Heuninck en Anouk Geurts: 20ste

Bron: WWSV

Foto:  ©JESUS RENEDO/SAILING ENERGY/ WORLD SAILING