De toekomst van Bavaria Yachtbau weer even verzekerd

Een aandelenfonds geadviseerd door het  in Berlijn gevestigde CMP Capital Management Partners neemt Bavaria Yachtbau over. De Franse dochteronderneming Bavaria Catamarans Catamarans wordt ook overgenomen.  Alle 550 medewerkers van Bavaria Yachtbau in Giebelstadt en alle 250 medewerkers van Bavaria Catamarans in Rochefort kunnen aan de slag blijven.

(Foto: Bavaria Nautitech 47 Power).

Een koopovereenkomst werd gesloten tussen het zelfbeheer van Bavaria Yachtbau GmbH en CMP en notarieel vastgelegd. Het crediteurencomité heeft zijn goedkeuring gegeven, evenals de beheerder van Bavaria Yachtbau GmbH, Dr. Ing. Hubert Ampferl. De aankoop moet worden voltooid na goedkeuring door het Federal Cartel Office – dat binnen enkele weken wordt verwacht. Het bedrag van de aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

CMP Capital Management-Partners is een Duitse investeringsmaatschappij, die sinds de oprichting in 2000 is gespecialiseerd in de overname van bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland die zich in een turnaround- of overgangssituaties bevinden. De fondsen van de CMP-groep worden geadviseerd door CMP Capital Management Partner GmbH, met hoofdzetel in Berlijn. Werknemers van de CMP groep nemen ter plaatse de operationele managementverantwoordelijkheid op zich. In het geval van Bavaria geldt de herstructureringsdeskundige en partner van het CMP, Dr. Ing. Ralph Kudla, als aanvulling op het management.

Het voormalige Franse Nautitech uit Rochefort, dat als Bavaria Catamarans door het leven ging, bleef buiten het faillissement maar wordt nu mee overgenomen door CMP Capital Management Partners uit Berlijn.
 

Kai Brandes, Managing Director van CMP Capital Management-Partners legt uit: “We zijn overtuigd van het wereldwijde marktpotentieel van Bavaria en zullen het bedrijf duurzaam ontwikkelen. Centraal in de herstructureringsmaatregelen staat het herstel van marktaandelen en de verbetering van de productiekosten. ”

Saneringsexpert Dr. Tobias Brinkmann, managing director van Bavaria Yachtbau sinds de voorlopige insolventieprocedure in april 2018, legt uit: “Bavaria is een uitstekend bedrijf met een sterk merk, overtuigende producten en toegewijde werknemers. We zijn verheugd dat we met CMP een gereputeerde en ervaren koper hebben gevonden die het bedrijf een nieuwe toekomst zal bieden. Als management willen we alle medewerkers, de jachtmakelaars, onze klanten en leveranciers bedanken. Allen hebben Bavaria Yachtbau in de loop van de insolventieprocedure gesteund. Het feit dat Bavaria in staat was om 220 jachten te bouwen en te leveren vanaf de datum van aanvraag tot vandaag, dus in minder dan vijf maanden, laat zien hoe betrouwbaar het personeelsbestand is voor ons. ”

Giebelstadt / Rochefort, 15 september 2018