Privilège catamarans in handen van Hanse Group

De greep van de Duitse jachtbouwers, of moeten we zeggen kapitaalsgroepen, op de Franse catamaranindustrie neemt toe. Drie jaar geleden kwam Nautitech in handen van Bavaria, vandaag  is het de beurt vaan Privilège catamarans dat overgenomen wordt door de Hanse Group.

Aurelius, het moederbedrijf van Privilège was op zoek naar een kapitaalsinbreng om haar groei te financieren. Met een gevuld orderboek voor 18 maanden en een verdubbeling van het aantal werknemers, van 45 naar 90 personen, nam de werf contact op met verschillende bedrijven.  Door de overname door Hanse Group komt de werf uit Les Sables d’Olonne in een sterke multi-merken groep terecht.  Hanse Yachts heeft nu 7 zeiljacht- en motorbootmerken onder haar hoede (Dehler, Hanse, Privilège, Sealine, Fjord, Moody, VA).

Privilège blijft een onafhankelijk merk, maar zal van de synergie van de groep kunnen genieten. De locatie in Les Sables d’Olonne blijft behouden en wordt uitgebouwd.