Nominaties “HISWA Boot van het Jaar” 2018 bekend

De vakjury heeft na uitvoerig beraad de genomineerden voor de “HISWA Boot van het Jaar”- verkiezing vastgesteld. Uit een lange lijst van nieuwe pleziervaartuigen heeft de jury per categorie drie boten genomineerd.

In de categorie zeilboten dingen de Aira 22, Domani S30 en Saffier Se37 mee naar de prijs.

Bij de motorboten zijn de Hermes Speedster, Keizer 42 en VanVossen 800 SP Runabout in de race. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de 35ste editie van de HISWA te water, die dit jaar voor het eerst in de Bataviahaven te Lelystad zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 september.

De “HISWA Boot van het Jaar”-verkiezing is een door de HISWA vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.

Genomineerden – HISWA Zeilboot van het Jaar 2018

·         Aira 22 – Aira Boats (Links)

·         Domani S30 – Domani Yachts NV (Midden)

·         Saffier Se37 – Saffier Maritiem B.V. (Rechts)

Genomineerden – HISWA Motorboot van het Jaar 2018

·         Hermes Speedster – Nick’s Boats (Links)

·         Keizer 42 – Keizer Yachts B.V. (Midden)

·         VanVossen 800 SP Runabout – VanVossen Tenders B.V. (Rechts)

 

Foto bovenaan: De Domani S30, een Belgische realisatie genomineerd voor de ‘Hiswa Boot van het Jaar’. Die moet het opnemen tegen twee Nederlandse ontwerpen en dat maakt  – zoals de geschiedenis aantoont – dat de Belgische inzending weinig kans maakt.