Rhéa Marine wordt familie van Wauquiez en Tofinou

De Franse scheepswerf Rhéa Marine uit La Rochelle gaat deel uitmaken van  het Nautical Center van de Experton-Revollier Group, gespecialiseerd in staalverwerking.

 Rhéa-Marine, in 1996 opgericht door Bertrand Danglade, beschikt over een uitgebouwd gamma zeewaardige motorboten en maakt zo de portfolio van de Franse Experton-Revolier Group compleet. Deze laatste  heeft merken als Wauquiez Yachts (zeiljachten voor verre bestemmingen), Latitude 46 (goed bekend door de luxe dagzeilers Tofinou en Alphena en de klassieke luxe motorjachten Andreyal) in portefeuille.

Bedoeling van deze samenwerking is om verdere stappen te zetten in de powerboat-markt, met merken met een zelfde DNA.

De groep blijft inzetten op kleine series met referenties aan de historische types, met aandacht voor details en innovatieve elementen. Gericht op de individuele wensen van eigenaars en wars van elke massa productiestrategie.

Deze integratie bevestigt de high-end positionering van de groep en optimaliseert de overdracht van “knowhow” tussen al zijn merken om de kwaliteit en service te consolideren voor gepassioneerde en veeleisende (en kapitaalkrachtige) klanten.

Foto: De Rhéa 850 fishing-cruiser.