Surfteam Belgium start met ambitie op EuroJunior 2018

Wie de voorgeschiedenis is ontglipt: Eurojunior is het 2-jaarlijks EK golfsurfen voor jeugd landenteams. België doet al sinds 2008 mee met een team, en klimt jaar na jaar op de Europese golfsurf ladder met als hoogtepunt de bronzen medaille van de jonge Olympische surfhoop Dean Vandewalle in 2016.

Foto’s: Razz Rosenbaum (top) – Dean Vandewalle (onder). Bron: WWSV- golfsurfen.

Zondag 22 juli ging te Santa Cruz Portugal de 2018 editie van dit Jeugd EK van start, de eerste editie van dit kampioenschap voor de talenten van de toekomst sinds Golfsurfen de Olympische status kreeg. Eurojunior is het hoofddoel van het BSF coaching project van de federatie. Via een selectieproces langs een reeks open- en gesloten trainingsstages werd door coach Lars Musschoot de selectie gemaakt voor het komende EK.

“Aan Eurojunior 2018 nemen een recordaantal van 17 laden deel, goed voor 192 heats en meer dan 65u competitie. België wil als klein surfland zijn status als “beste van de kleine surflanden” bevestigen in het landenklassement, met misschien wel een Europese podiumplaats in een individuele competitie.”

De leden van #SurfTeamBelgium hebben elk hun taak voor #Eurojunior 2018. Elke ronde surf, bodyboard of longboard zijn er team punten te winnen, met als doel een plaats binnen de top 5 landen van Europa. En elke gewonnen ronde brengt ons dichter bij medailleplaatsen in de individuele klassementen.

Eventwebiste, livestream en resultaten:
http://www.oceanspirit.pt
 
Belgische deelnemers:
De lijst met deelnemers kunt u via volgende link raadplegen: https://bsflive.be/start-eurojunior18/