Bootmagazine Verhalenwedstrijd ‘Stadshaven Antwerpen’

In dit nummer…

Twee steentjes – Peter-Jan Hendrik

‘Wie brengt ons ooit bij elkaar? Hoe dan ook en waar dan ook. Wanneer dan ook? Deze vragen bleven me achtervolgen. Het was toch onmogelijk om de kerk van Wilmarsdonk naar het Kerkschip te brengen en omgekeerd. En wie had deze vragen gesteld?

Het waterhuisLuc Vos
Ik adem de avondlucht diep in, schuif mijn hoed recht en sta op van mijn bank. Ik knik naar het  gebouw, zie Gilbert van Schoonbeke die mij groet vanachter het raam boven de deur. Hij roept naar mij, ik hoor wat hij zegt. Zijn wens dat ik het beter mag doen dan hij, brandt in mijn lijf.

Van ooglapje tot droneLutgart Smekens

Jef van Berendrecht wist dat de scheepsmannen van de Belgica verzot waren op look. De boeren in Zeeuws Vlaanderen hadden hem met weinig woorden geleerd dat verhit arseen dezelfde knoflooklucht verspreidt als knoflook zelf. Jef smeerde dus de gevilde schapen in met het verhitte arseen. Vervolgens nodigde hij de bemanning uit op een heerlijke maaltijd.

De overgaveStaf van Battel

 ‘Mijn geschiedenis ligt in het water, mijn toekomst in de aarde, zei uwvader zaliger tegen me.’ Christina stak een sigaret op, zoog er zachtjes aan en blies de rook met de wind mee. ‘Mijn vader was een romanticus. Tot op het einde. Ondanks zijn toestand.’

KansenMarcel Schoeters

Oenen en nietsnutten blijven thuisDirk Huyghe

Elisabethville aan kaai 17Henriette Bogaert

Een Antwerps onderonsje –  Marie-Rose Degheele

GijsChantal Kuipers

Liefde en dood in de BonapartedokDr. R. Van Cleempoel

Zilte balladesOlivier Haemhouts

Soms is het gewoon wachtenKarlien van Houtte

In het zicht van de havenConny Hoogendoorn

Souvenirs van de grote vaartAnnette* Akkerman

De foto’s in deze editie zijn ontleend aan het FelixArchief, het stadsarchief van Antwerpen, Daarin ligt het rijke geheugen van de stad Antwerpen vervat sinds de middeleeuwen tot vandaag. Zij vormen een schatkamer van illustraties bij de verhalen in deze editie.

Bestel deze ‘Special‘ – mail naam en adres naar: editor@bootmagazine.be

Vergeet niet aantal exemplaren te vermelden – Prijs € 9,95 (verzending inbegrepen) – Betaal pas bij ontvangst van de editie.