Omega wordt officieel tijdwaarnemer 36ste America’s Cup

De Zwitserse uurwerkmaker Omega wordt de officiële tijdwaarnemer van de 36ste America’s Cup. Het bedrijf was dat ook in 2000 en 2003. Daarnaast blijft Omega ook sponsor van Team  Emirates Team New Zealand, de huidige titelverdediger. Deze speciale relatie begon in 1995 samen met de legendarische zeiler Sir Peter Blake en duurt nu al 25 jaar. Momenteel is de al even gerenommeerde Grant Dalton de CEO van het team.

Daarnaast blijft Omega aan boord bij het Zwitserse team Alinghi, dat bij de huidige editie van de America’s Cup niet van de partij is, maar wel een indrukwekkend palmares kan voorleggen. Zo won Alinghi de ‘Auld Mug’ – zoals de America’s Cup gemeenzaam genoemd wordt – tweemaal, in 2003 en 2007.

Bij dit vernieuwde sponsorhip past uiteraard een nieuw model. Dat zal moeilijk aan de aandacht weten te ontsnappen. De Omega Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition heeft een diameter van 43,50 mm en is gemaakt van roestvrij staal en in een beperkte oplage,  slechts 2.021 stuks.

Het meest opvallend is de blauwe keramische duikring, die witte en rode vloeibare keramiek bevat om een aftelperiode van 5 minuten voor de start aan te geven. De gepolijste witte keramische wijzerplaat van het horloge bevat een speciaal America’s Cup-logo. Op de achterkant staat eveneens het logo van de America’s Cup op het saffierkristal van de kast, waardoor je het Omega Master Chronometer Calibre 8900 kunt zien.