Belgische jeugdzeilers halen twee top-10 plaatsen op de Youth Sailing World Championships

De Belgische jeugdzeilers blijven topplaatsen behalen op grote kampioenschappen! Na de bronzen medaille van Anouk Geurts met Jan Heuninck bij de U21 op het EK Nacra 17 en de 4de plaats van Eline Versltraelen op het WK Laser 4.7, was het nu de beurt om te scoren op de Jeugd Wereldkampioenschappen zeilen in Corpus Christi.

Het Nacra 15 team Henri Demesmaeker met Frédérique van Eupen begon sterk aan hun kampioenschap en sloten de eerste twee dagen af met een 3de plaats in de tussenstand. Nadat ze hun derde race door een kapseis niet finishten en gediskwalificeerd werden in hun zesde race zakten ze op de derde dag terug in naar de 10de plaats. Maar de dagen erna ze bleven knokken en goede races zeilen, zo wonnen ze nog twee races op rij, waardoor ze dag na dag opnieuw stegen in het klassement.
Uiteindelijk zeilden ze gisteren de top-5 binnen en eindigden hun WK op een knappe 5de plaats, dit ondanks Henri en Frédérique nog niet zo lang samen zeilen.
Het goud ging naar het Argentijnse duo Teresa Romairone met Dante Cittadini.

Bij de windsurfklasse RS:X Boys kwam Thomas Broucke voor België in actie. Thomas begon zijn WK nog met een 13de plaats, maar hij bleef zichzelf overtreffen en surfte zich vanaf de derde dag de top-10 binnen. Zo eindigt hij zijn WK op de 9de plaats in de eindstand. Winst was voor de Amerikaan Geronimo Nores.

De derde Belg die in Corpus Christi in actie kwam was Thijs Peels bij de Laser Radial Boys. Gedurende zijn WK zeilde Thijs redelijk constante resultaten. Hij sloot zijn WK af met een 38ste plaats. De Nieuw-Zeelander Josh Armit ging met het goud naar huis.

Foto top: Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen – Nacra 15

Foto midden: Thomas Broucke – RS:X Boys

Foto onder: Thijs Peels – Laser Radial Boys

Youth Sailing World Championships – 14-21 juli 2018
Eventwebiste – Resultaten