Ontwikkeling stabilisatoren voor snelvarende jachten door DMS Holland 

Tot nu toe wordt een AntiRoll alleen ‘custom build’ ontworpen voor de super- en megajachten. Het nieuwe  elektrische roldempingsysteem voor snelvarende motorjachten tot 30 meter van DMS Holland, samen met partner Brabant Engineering, is echter een seriematig te produceren stabilisator.

antiroll-3-in-1-retracted_lrDit systeem komt naast het eerder succesvol in de markt gezet elektrische roldempingsysteem voor motorjachten tot 30 meter, de MagnusMaster, te staan. Het  door DMS Holland gepatenteerde dubbelassige vinstabilisator voor het superjacht segment is de basis voor het nieuwe systeem.

De techniek achter AntiRoll blijft hetzelfde, namelijk high-aspect vinnen die een roterende beweging maken tijdens het varen en een klappende beweging als het jacht stilligt. Het stabiliseren bij snelvaren zal de extra toevoeging worden in deze 3-in-1-stabilisator.

antiroll-3-in-1-extended_lr“Met deze nieuwe stabilisator willen we een, voor DMS Holland, nieuwe markt aanboren, namelijk die van snelvarende jachten. Deze markt is aanzienlijk groter dan die van de super- en megajachten. Denk daarbij aan seriebouwers zoals Fairline, Princess, Sunseeker, Gulf Craft, Feretti, Jeanneau etc. Omdat er tot op heden geen enkel systeem optimaal functioneert bij zowel hoge snelheden als bij lage snelheden als ten anker, worden nu regelmatig meerdere roldempingsystemen op één jacht geïnstalleerd om er voor te zorgen dat het onder de verschillende omstandigheden toch comfortabel blijft aan boord. Binnenkort heeft men aan ons systeem voldoende, zonder concessies te doen aan de stabiliteit bij verschillende snelheden”, aldus mede-eigenaar Patrick Noor, verantwoordelijk voor sales & marketing van DMS Holland.