De leukste maritieme musea in Nederland

In de recente Watersportnieuwsbrief van de ANWB Nederland worden de leukste maritieme musea in Nederland voorgesteld. Bijna geen land ter wereld heeft zo’n grote maritieme geschiedenis als ons eigen waterrijke kikkerlandje, aldus de organisatie. Getuige ook de enorme hoeveelheid musea met dit thema.

Het overzicht van de de leukste maritieme musea verwijst naar niet minder dan 13 verschillende musea in onder andere Vlissingen, Den Helder, Enkhuizen, Groningen…

Wat het lijstje extra leuk maakt is dat bij de meeste musea een link staat om met korting het museum te bezoeken.

ANWB – Leukste maritieme musea

Foto: Kaap Skil in Oudeschild (Texel). Er spoelt van alles aan op Texel. Museum Kaap Skil heeft  een bonte verzameling van deze items. Van kunstbenen, computers, en gymschoenen tot nummerplaten, wandelstokken en autobanden. Er is ook een openluchtgedeelte.