Duiken zonder nat te worden

Vergeet de oefeningen en brevetten om op een veilige manier te leren duiken. Blueye Robotics lanceert een onderwater drone die (niet wetenschappelijke ontdekkers) meeneemt naar de diepten van de oceaan. En met een VR-bril krijgt men het compleet gevoel van te duiken. De nieuwe Blueye Robotics onderwater drone gaat tot 150 meter diep, dat is 4x de diepte die een gemiddelde duiker kan gaan.bleurob1

De Blueye Pioneer zoals het toestel heet, werd getest in de diepe en koude Arctische wateren rondom Noorwegen. Onderwater technologie is meestal geweldig in Noorwegen gezien de geografische locatie. Het bedrijf laat de drone naar 150 meter dalen en schiet een video van het leven onder water. Wat dat oplevert kan u u zien op: http://tinyurl.com/y77hzdna

De Blueye Pioneer is voorlopig de enige high-end consumer drone waarmee de ongekende dieptes van zee en oceaan ontdekt kunnen worden. Scheepswrakken of marien leven dat vroeger alleen zichtbaar was voor geoefende duikers en wetenschappers wordt ontslote voor iedereen. Bovendien heeft het bedrijf speciale algoritmes ontwikkeld om kleur toe te voegen die men op 100 meter diepte niet kan zien. De Pioneer zorgt voor het creëren van extreem stabiele video vanwege het unieke ontwerp met drie thrusters die makkelijk te bedienen zijn met smartphone of laptop.