Met vijfmaster naar “Les Voiles de Saint-Tropez”

Eind september kan je al zeilend naar “Les Voiles de Saint-Tropez”, het jaarlijkse evenement waar de mooiste klassieke en moderne zeiljachten samenkomen voor een week van maritieme passie. Cruiserederij Star Clippers stuurt dit jaar zijn vlaggenschip Royal Clipper naar de mondaine badplaats aan de Côte d’Azur. 

Op 30 september zet de Royal Clipper alle zeilen bij voor een eenmalige cruise van een week in combinatie met een uniek maritiem evenement: “Les Voiles de Saint-Tropez”.

“Les Voiles” is een jaarlijkse, fantastische samenkomst van honderden legendarische klassieke jachten en moderne wedstrijdzeilmonsters. Het zien van deze imposante vloot laat gegarandeerd geen liefhebber van zee en zeilen onberoerd.

Het evenement is één grote maritieme party. Na de dagelijkse zeilregatta’s kunnen de vele jachten in de haven van Saint-Tropez bewonderd worden. Samen met de bijna 4000 bemanningsleden van heel wat diverse nationaliteiten is de sfeer in het stadje aan de Côte d’Azur ronduit euforisch.

Het bijzondere van de cruise met de Royal Clipper is niet alleen dat je als gast volledige in het hart van het evenement staat, maar vooral dat je meereist met het meest imposante zeilschip en de enige vijfmaster aanwezig op het evenement.

De cruise start op 30 september 2017 vanuit Cannes. Er wordt eerst koers gezet naar echte parels van de Westelijke Middellandse Zee, waar grote cruiseschepen niet komen: Lerici, Elba, Corsica en Sardinië. Op het einde van de week ligt de Royal Clipper twee dagen in Saint-Tropez. Op 6 oktober wordt er opnieuw gevaren om de regatta vanop zee te kunnen bewonderen, en zelf bewonderd te worden, want de Royal Clipper onder volle zeil is telkens weer uniek.

De zeilparade is het perfecte hoogtepunt om de cruise af te sluiten vooraleer weer in Cannes wordt aangelegd.

Les Voiles de Saint-Tropez met Royal Clipper op 30 september 2017, kan vanaf 2.015 euro per persoon voor zeven nachten op basis van volpension. Er zijn nog enkele kajuiten beschikbaar.

www.starclippers.com