Oostende voor Anker 2017

Oostende voor Anker verzamelt van 25 tot 28 mei 2017 om en bij de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis.Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen.
Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons maritiem patrimonium. Maar ook voor wie zijn nautische DNA willen laten prikkelen. Je duikt onder in de wereld vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben.
Het festival is gratis toegankelijk zonder kapsones. Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts zorgen voor sfeer op het water en langs de kaaien.
Tot de meest markante schepen die dit jaar het festival aandoen horen de ‘Balder’, de laatste Nederlandse zeillogger en het stoomschip Georges Stephenson. Ook het thema ; binnenscheepvaart, is een knipoog naar onze geschiedenis.

ova_kurz

Maar waar je niet naast zal kunnen kijken is de Russische viermaster Kruzenshtern. Het schip zal voor de eerste keer aanwezig zijn tijdens Oostende voor Anker. Met haar lengte van maar liefst 114,5 meter is zij het grootste schip dat je er kan bewonderen.

Het epicentrum wordt gevormd door het Stationsplein waar je een heus ambachtendorp vindt, in de schaduw van het station, een relikwie van het Oud Oostende. Even verderop heeft de Mercator zijn vertrouwde plaatsje weer ingenomen.

Oostende voor Anker, van 25 tot en met 28 mei 2017.
Meer informatie en volledig programma, zie: www.oostendevooranker.be

Foto bovenaan: ‘Balder’, de laatste Nederlandse zeillogger. – Foto midden: De Russische viermaster Kruzenshtern.

ova_affiche_nieuw_lr