World Cup Series Hyères 2017

Hyères: 23-30 april 2017 – Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen deel in de Laser Radial. Dit sterke dames veld bestaat uit 56 zeilsters uit 28 verschillende landen. De eerste 2 manches starten op dinsdag 25 april. De medaillerace wordt op zondag 30 april gevaren en weten we of Evi Van Acker voor de vierde keer goud wint.

Sam Vandormael en William De Smet vinden we terug in de Laser Standard. Beide mannen starten hun World Cup ook op dinsdag 25 april en sluiten het af op zondag 30 april. Met 59 deelnemers uit 29 verschillende landen is de kwaliteit van het deelnemersveld verzekerd.

Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers en Levi Slap met Joachim D’hondt nemen deel in de 49er. In deze supersnelle zeilboot nemen zij het op tegen 28 andere teams uit 15 verschillende landen. Zij starten ook op 25 april, maar zeilen drie races per dag en hun medal race is op zaterdag 29 april.

Henri Demesmaker met Anouk Geurts en Kevin Bonnevie met Isaura Maenhaut varen in de Nacra 17. Zij nemen het op tegen 30 andere teams uit 12 landen.

Andere Belg die ook deel neemt is Wannes Van Laer in de Laser Standard.

Resultaten zullen vanaf 25 april te zien op: http://www.sailing.org/worldcup/results/index.php

Live Tracking:

Het zeilen zal via live tracking gevolgd kunnen worden via SAP Sailing Analytics: http://swc2017-hyeres.sapsailing.com/

Foto: Aan de startlijn van de Nacra 17 klasse in Hyères staan twee Belgische boten, Henri Demesmaker met Anouk Geurts en Kevin Bonnevie met Isaura Maenhaut.