Linkse of rechtse stuurknuppel op nieuwe Mercury 15 en 20pk EFI Fourstroke buitenboordmotoren

De nieuwe Mercury 15 en 20pk EFI Fourstroke buitenboordmotoren met linkshandige of rechtshandige stuurknuppel zijn  op de koop toe de eerste draagbare buitenboordmotoren met deze voorzieningen. De nieuwe multifunctionele stuurknuppel van Mercury zorgt voor een ergonomisch verbeterde bediening voor de buitenboordmotor. Deze lichtgewicht en draagbare buitenboordmotor weegt slechts 45 kg en is 5 kg lichter dan het vorige model.
De nieuwe buitenboordmotor van Mercury is ontworpen voor alle recreatieve en commerciële bestuurders en is uitgerust met batterijloze EFI’s voor een snelle, betrouwbare start, directe gasrespons en betere algemene prestaties; behoort tot de lichtste op de markt die acceleratie, topsnelheid en gebruiksgemak verbetert, en een uitzonderlijk brandstofverbruik levert.
Zoals alle Mercury FourStrokes is de nieuwe 15/20 pk EFI ook ontworpen met het oog op onderhoudsgemak. Het schone, lek- en druppelvrije olieafvoersysteem, het schoonwaterspoelingshulpstuk, het waterscheidende brandstoffilter en de onderhoudshandleiding onder de motorkap maken dit een van de meest gebruiksvriendelijke buitenboordmotoren op de markt.

De meest innovatieve nieuwe functie die Mercury heeft ontwikkeld voor het nieuwe 15/20 pk EFI FourStroke-platform is de multifunctionele stuurknuppel. Stuurknuppels zijn altijd gemonteerd aan de bakboordzijde van buitenboordmotoren, bedoeld voor linkshandige bediening. Uit het onderzoek onder gebruikers van Mercury Marine bleek echter dat een aanzienlijk percentage booteigenaars liever de stuurknuppel met de rechterhand bedient. Bij boten met een vaste zitplaats, kan de knuppel nu op de meest geschikte positie worden geplaatst om de buitenboordmotor te bedienen. Met behulp van handgereedschap kunnen booteigenaars de horizontale hoek van de stuurknuppel nu 18° van bakboordzijde en stuurboordzijde ten opzichte van het midden verstellen, in stappen van 6°. De rotatie van de gashandgreep is ook omkeerbaar om de positie van de stuurknuppel aan te passen voor een meer intuïtieve en comfortabele bootervaring, ongeacht de voorkeur van de bestuurder.

Verticale bedieningshoek

Vandaag de dag hebben booteigenaars niet de mogelijkheid om de verticale bedieningshoek van een stuurknuppel aan te passen. Uit het gebruikersonderzoek van Mercury bleek dat de meeste booteigenaars behoefte hebben aan deze mogelijkheid, omdat de indeling van de boot varieert waardoor de stuurknuppel in sommige gevallen moeilijk te bereiken is. Mercury heeft daarom een verstelbare neergaande stop ontworpen waarmee de bestuurders snel en eenvoudig de verticale bedieningshoek van hun stuurknuppel kunnen veranderen tussen -5° en +10° voor een gemakkelijke bereikbaarheid en een ontspannen bediening. Mercury heeft ook een kantelvergrendeling ontworpen die de stuurknuppel in 73° vergrendelt. Hiermee kan de stuurknuppel uit de weg worden geplaatst.

Intuïtieve contactpunten op de multifunctionele stuurknuppel zijn onder andere de voorwaarts gemonteerde schakelhendel en de in de gashandgreep geïntegreerde stopknop voor gemakkelijke bereikbaarheid. De gashendelfrictieknop, met een grote, zacht rubberen handgreep, ligt comfortabel in de hand. Hiermee wordt wrijving op de rotatie van de gasklep toegepast, waardoor bestuurders gemakkelijk hun gewenste snelheid / gasrespons kunnen instellen. De Power Tilt, op geselecteerde modellen, zorgt voor moeiteloos kantelen van de motor in ondiep water of bij het traileren.

Meer informatie www.mercurymarine.com