Schelderegatta afgelast… Gezondheid primeert

De Schelderegatta 2020 gaat niet door. In het licht van de lockdowns in Nederland en België, regent het afgelastingen in de zeilsport. Bovendien is de horizon amper in zicht.  Niemand weet of er in wedstrijdverband gezeild zal kunnen worden de komende maanden. Ondertussen is het moeilijk voor de booteigenaren om hun boot in orde te brengen wegens diezelfde restricties.
Om over tewaterlatingen nog te zwijgen.  Ook de officiële instanties wachten af, ze geven geen toelatingen. En dat is eigenlijk maar logisch. Gezondheid primeert.

Maar daardoor heeft de organisatie ook niet de mogelijkheid om de Harry Van den Bergh Trophy uit te reiken. De HVDB Trophy wordt gewonnen door het jacht dat als eerste de aankomstlijn in Antwerpen haalt. Hij zou een eerste maal dit jaar worden uitgereikt ter nagedachtenis van Harry Van den Bergh, overleden op 24/2/2020.
Harry was de bezieler en drijvende kracht achter 17 Schelderegatta’s en we willen hem op deze manier graag herdenken.

Er wordt echter een nieuwe datum naar voor geschoven: zaterdag 26 juni 2021, volle maan…