X-Yachst en XO Boats zeil- en motorboot van het jaar 2017

Een onafhankelijke jury heeft  bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2017 de X4 van X-Yachts Holland uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar 2017 en de XO 360 van XO Boats Nederland verkozen tot Motorboot van het Jaar 2017. Tevens werd de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. Die prijs ging naar de PSI Aircover, de eerste gemakkelijke rolfokhoes.

HISWA Zeilboot van het Jaar

De keuze voor HISWA Zeilboot van het Jaar 2017 is gevallen op de X4 van X-Yachts Holland. Ook genomineerd waren de Bente24 (Sailcentre Makkum), Bestevaer 45ST PURE (KM Yachtbuilders), Dehler 34 (Dehler Nederland & België) en Sunbeam 22.1 (Sunbeam Yachts).

HISWA Motorboot van het Jaar

De XO 360 van XO Boats Nederland is door de jury uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het Jaar 2017. Naast de XO 360 hadden ook de Da Vinci 35E (Da Vinci Yachts), DutchCat Twelve (DutchCat), Majestic 1300 OC (Aquanaut Yachting Holland) en Marex 310 (De Boarnstream International Motoryachts) een nominatie in de wacht gesleept.

xoHISWA Product van het Jaar

De PSI Aircover, de eerste gemakkelijke rolfokhoes, van bedrijf PSI Aircover werd uit vijf nomintaties unaniem gekozen tot winnaar van de Product van het Jaar 2017 award. De PSI Aircover is tijdens de HISWA te zien op het InnovationLAB. Hier zijn ook de vier overige nominaties, Oceanvolt, Hobie Miragedrive 180, WinGPS 5 Voyager 2017, WinGPS Marine AR te bewonderen.

Alle nominaties zijn nog tot en met zondag te bewonderen op HISWA 2017.