Vierde boot in Volvo Ocean Race 2017-18

Een  nieuw team heeft zijn deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18 bevestigd. Met nog zeven maanden te gaan voor de start in Allicante, brengt dit het aantal deelnemers op vier, te weten Team AkzoNobel, Dongfeng Race Team en MAPFRE. Later deze maand wordt de nationaliteit en de sponsor van de vierde deelnemer bekend gemaakt.

De teams zullen vertrekken in Alicante op 22 oktober 2017 voor een race rond de planeet die meer dan 45.000 nautische mijlen telt, waarbij in Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff en Göteborg gelden als etappe stops, voor de grote finish in de Den Haag aan het einde van juni 2018.

Volvo Ocean Race CEO Mark Turner rekent op een totaal van 7 of 8 deelnemers.  Door het one-design concept is de noodzaak voor teams om hun campagnes zo vroeg als in voorgaande edities te beginnen verminderd. De laatste boten worden onderworpen aan een streng re-fit op de werf in Lissabon.

Foto: Benoit Stichelbaut / Dongfeng Race Team