Spiegel-, zeemanschap- en zeiltheater… veel theater op Amsterdam Boat Show

Op de HISWA Amsterdam Boat Show kunnen bezoekers veel meer dan alleen de nieuwste boten, onderdelen en accessoires bekijken, ze kunnen er vooral ook veel dóen. Tal van activiteiten, zoals inspirerende lezingen, interactieve workshops over bootonderhoud, demonstraties en activiteiten op/in het water, zorgen voor een leuke dag met veel vermaak voor het hele gezin. Het activiteitenprogramma is zo overweldigend dat men zich afvraagt of er ook nog tijd is om naar boten te kijken.
Nieuw is bovendien de Funsports Xperience, een extra hal van 4.000 m2 toegevoegd aan het bestaande HISWA beursoppervlak, boordevol funsport-activiteiten. Het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland vindt plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 maart in RAI Amsterdam.

Aan activiteiten geen gebrek tijdens de 62e editie van de HISWA. Naast het uitgebreide deelnemersveld, bestaande uit circa 250 bedrijven, biedt de HISWA een boordevol programma waarmee zowel de nieuwe als ervaren watersporter, zijn of haar horizon kan verbreden:

Zeiltheater – interessante lezingen / deskundigen delen hun ervaringen
In dit vertrouwde theater passeert een grote verscheidenheid aan sprekers en onderwerpen de revue. Het programma wordt samengesteld door HISWA in samenwerking met Zeilen Magazine, Uitgeverij Hollandia en De Toerzeilers.

Nieuw: Zeemanschapstheater – van meteo tot navigatie
In dit nieuwe theater leert de bezoeker alles over meteo, zeemanschap en navigatie. Er is een expositie met nautische instrumenten en verschillende nautische auteurs signeren hun boek. Verder praten Ruud Kattenberg en Klaas Jan Hoeve met zeilers die een interessante reis gemaakt hebben.

Demoplein – leerzame workshops over bootonderhoud / zelf aan het werk
Een eigen boot vereist veel onderhoud waarvan je niet altijd weet hoe je het moet uitvoeren. Op dit plein komen onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen op interactieve wijze aan bod.

Spiegeltheater – avontuurlijke reisverhalen
De mooiste verhalen uit de geschiedenis komen hier tot leven. Met iedere dag verschillende thema’s zoals “Historie”, “Museum” en “Reis: op eigen kiel”. Maar ook meeslepende verhalen over onze heldhaftige zeehelden.

Veiligheidseiland – voor een veilig watersportseizoen
Op en rondom dit eiland presenteren True Heading Nederland, Varen doe je Samen!, de Kustwacht, Dienst der Hydrografie, Agentschap Telecom en Rijkswaterstaat hun producten en/of diensten. Met als doel de watersportliefhebber een veilig watersportseizoen te bezorgen.

InnovationLAB – de nieuwste ontwikkelingen
Op deze plek komen innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen bij elkaar. Samen met TU Delft, TU Twente en Sailing Innovations Centre worden diverse innovatieve projecten gepresenteerd, waarbij interactie en beleving centraal staan. Tevens worden hier de nominaties voor HISWA Product van het Jaar tentoongesteld.

HISWA Watersport Pubquiz – kennis testen
Door mee te doen aan deze quiz kan de fervente watersporter op een leuke manier zijn of haar kennis testen of verbreden en mooie prijzen winnen. Bezoekers kunnen zich met een team van max. 5 personen aanmelden http://www.hiswarai.nl/pubquiz.

Suzuki Trailer Experience – oefenen met een boottrailer
Iedereen die weleens met een boottrailer heeft gereden, weet dat de rijervaring sterk verandert. Daarom kunnen HISWA-bezoekers dit op een parcours op het voorterrein van RAI Amsterdam oefenen, onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs.

Nieuw: Funsports Xperience – voor iedereen met een interesse in funsports
Echte actie vindt de bezoeker op de Funsports Xperience. In een extra toegevoegde hal bevindt zich dit nieuwe indoor funsports event, gericht op wind-, golf- en kitesurfen, wakeboarden, stand up paddling, skimboarden, skateboarden, longboarden en BMX’en. Boordevol activiteiten, demo’s, nieuwe producten en aanbiedingen! Meer informatie over de Funsports Xperience is te vinden op www.funsportsxperience.nl.

RAI Haven – zelf (er)varen
In de RAI Haven kan de jeugd zeilen in dinghy’s, elektrisch varen en kanoën. Daarnaast zijn er verschillende leuke clinics!

Blue Water Cruising Forum – antwoord op vragen over een zeilreis
Deze gratis bijeenkomst – georganiseerd door World Cruising Club – is voor iedereen die een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken. De bezoeker komt alles te weten over de uitdagingen van zo’n tocht. Registratie (via het programma op de HISWA-site) is verplicht.

Nieuw: KidsLAB – kinderen op ontdekkingsreis
Kinderen t/m 12 jaar kunnen hier rekenen op leuke nieuwe activiteiten, gericht op innovatie, leren, zien, ruiken en voelen. Alles met het doel de kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de watersport.

Een overzicht van alle activiteiten staat weergegeven op www.hiswarai.nl/programma.

Foto: KidsLAB