Ben Ainslie zet zinnen op America’s Cup

Ben Ainslie vierde zijn vierde gouden medaille met een errondje in de schaduw van Big Ben. De vierde Goude medaille op rij, die hij behalen op de Spelen in de Finn klasse tijdens de Olympische Spelen 2012 in Weymouth, maakt van hem de meest sucesvolle Olympische zeiler ooit.

 

 

 

Hij werd enthousiast verwelkomd door het Londense publiek. Bij die gelegenheid kondigde Ainslie ook aan dat hij zijn zinnen gezet heeft op de America’s Cup. Die wil hij terug naar Groot Brittannië halen. Met de steun van J.P. Morgan werd het Ben Ainslie Racing team (BAR) opgezet. Het J.P. Morgan BAR team zal voor het eerst in actie komen in de America’s Cup World Series in San Francisco die op 22 augustus beginnen. Ainslie stapt over van de eenpersoons Finn klasse naar de AC45 met vaste vleugelkiel.

Ben Ainslie is de vaste vriend van de Nederlandse Marit Bouwmeetser, die zilver behaalde in de Laser Radial klasse en die een goede vriendin is van onze bronzen Evi Van Acker.

Foto: onEdition