Promotie Binnenvaart Vlaanderen stopt

VZW Promotie Binnenvaart Vlaanderen (PBV) houdt op te bestaan. De overheid verstrekt geen subsidie meer. Acht medewerkers verliezen hun baan. Dat betekent dat ook afdeling ‘Waterrecreatie’ als onderdeel van PBV verdwijnt. Het vakblad voor de binnenvaart “Schuttevaer” bracht dit nieuws in haar editie van 21 december 2016.

De vorige maand gepresenteerde eengemaakte vaarkaart voor Vlaanderen, Wallonië, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Limburg (NL), Noord-Brabant (NL) en Nord-Pas de Calais (FR) wordt waarschijnlijk het laatste project dat deze organisatie heeft gerealiseerd.

Vlaams Minister voor Mobiliteit Ben WEYTS (NVA) is wel een groot voorstander van een betere benutting van de binnenwateren, maar blijkbaar is een organisatie van het type PVB daarbij niet onmisbaar.

Foto: In de Fotowedstrijd “Waterrecreatie in Vlaanderen” 2016 dit najaar georganiseerd door Promotie Binnenvaart Vlaanderen behaalde Jef Beernaert met een sfeervolle foto van een binnenvaartschip de tweede plaats (foto boven). De eerste plaats was voor een toeristisch kiekje vanaf de wal van Robert Engels (foto onder).

WinnaarsfotowedstrijdPBV2016-(1e-plaats)-1