HISWA Verkiezing Product van het Jaar 2016

Zoals ieder jaar vindt ook  in 2016 de ‘HISWA Product van het Jaar’ verkiezing plaats. Belangrijke criteria zijn onder andere een onderscheidend karakter, innovatie, en de toepasbaarheid van de producten. Daarnaast speelt het prijsniveau een grote rol en het product moet al op de markt verkrijgbaar zijn. Ook dit jaar zijn er veel inzendingen. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor 6 genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show 2016.

[huge_it_slider id=”7″]

De volgende zes producten hebben een nominatie mogen ontvangen:

• VolansCOASTAL (Volans Rowing & Sailing)

Een innovatieve roeiboot voor actief plezier op de golven. Stabiel, sterk, licht, zelflozend, veilig, makkelijk te hanteren en snel gebruiksklaar.

• Spinlock Lume-On (Vrolijk Watersport)

Door water geactiveerde LED-lichten die de opgeblazen long van een reddingsvest verlichten, voor verbeterde zichtbaarheid en redding mogelijkheden.

• Torqeedo Cruise 2.0 FP en 4.0 FP (De Stille Boot)

Podmotoren van 2 & 4 kW. Geschikt voor boten tot 2 respectievelijk 4 ton waterverplaatsing.

• Quantum ™ Wireless CHIRP radar (Raymarine Benelux)

Een ultramoderne solid-state radar met goede prestaties op korte én lange afstand. Kan via WiFi gekoppeld worden aan Raymarine Multifunctie displays.

• IRig (Boardguru)

Het eerste opblaasbare windsurf tuigage ter wereld

• Load Bearing Collar – Manchet (Rosch Marine)

Manchetten ter ondersteuning van kogelkranen. Voor veiligheid in kwetsbare situaties. Kan bij assemblage van de manchet een statische kracht van 227kg over 30 sec weerstaan.