North Sails opnieuwe verkozen als officieel leverancier zeilen Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race heeft North Sails gekozen als exclusieve ‘Official Supplier’ van de zeilen van de Volvo Ocean 65 one-design vloot in 2017-18 . North Sails was ook de leverancier van de zeil garderobe voor de laatste Volvo Ocean Race, die eerste race die met de one-design Volvo Ocean 65 vloot werd betwist en in juni 2015 finishte.

“North Sails werd gekozen op basis van een heleboel verschillende criteria en niet noodzakelijk als gevolg van een lange geschiedenis in Ocean Racing en de Volvo Ocean Race,” aldus Nick Bice,  hoofd van The Boatyard het onderhoud- en servicecentrum van de Volvo Ocean Race.

“De betrouwbaarheid van de zeilen blijft een belangrijke factor. Het gepatenteerde 3Di product van North heeft zijn kwaliteiten bewezen. Er zullen verbeterde ‘flying shapes’ worden ontwikkeld op basis van de ervaring in de vorige race. Daarnaast worden sets ontwikkeld op maat, afhankelijk van het parcours. ”

North Sails is hoe dan ook nauw verbonden met de race en was de leverancier van de zeilen van acht van de negen winnaars van de race  sinds Steinlager 2 in 1989.